Završen "Gavella i Europlakat Fair" 2010.

19. 06. 2010.

U subotu, 19. lipnja 2010., u 19,30 sati, prije izvedbe predstave "Ilijada 2001." Filipa Šovagovića, održana je ceremonija dodjele nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama kazališta "Gavella" u sezoni 2009./2010. Žiri, sastavljen od vjernih posjetitelja teatra u Frankopanskoj, u sastavu: Jelica Baršić, Rajka Božanić, Vladimir Josip Klinc, Mladen Petrovečki, Alen Dedović, Mira Šimić - Prša te Zora Diel, predsjednica povjerenstva, najbolje su glumce trebali pronaći u pet ovosezonskih premijernih naslova, a to su "Barbelo, o psima i djeci", "Balade Petrice Kerempuha", "Alabama", "Peer Gynt" i "Dolina ruža". Nagradu je uručio Marko Ajduković, predstavnik tvrtke "Europlakat d.o.o", pokrovitelja cijelog Faira. Nagrada iznosi 10.000,00 kn, a ovogodišnji dobitnici su Marina Nemet za ulogu Ruže u predstavi "Alabama" Davora Špišića, u režiji Daria Harjačeka te Ozren Grabarić za uloge Peer Gynta u "Peer Gyntu" Henrika Ibsena, u režiji Aleksandra Popovskog.

Potvrđen program 25. "Gavellinih večeri"

17. 06. 2010.

Festivalsko vijeće 25. "Gavellinih večeri" prihvatilo je ovogodišnji program predložen od izbornice Lade Martinac Kralj. Kako Lada Martinac Kralj navodi u svom obrazloženju ovogodišnji repertoarni izbor za festival obuhvaća predstave koje su nastale iz poticajnih, nestereotipnih kazališnih premisa, te dosljedno sprovele određene (vrlo različite!) kazališne estetike. Nastale iz radnih procesa tijekom kojih se pokušavalo izbjeći klišeizirana scenska, dramaturška, glumačka i ostala rješenja ovdje navedene predstave su iznjedrile - događaj. 25. "Gavelline večeri" održat će se od 18. do 29. listopada 2010.

Paolo Magelli dobitnik Sterijine nagrade za režiju predstave "Barbelo, o psima i djeci"

05. 06. 2010.

Žiri 55. Sterjinog pozorja, nakon odgledanih dvanaest predstava u Selekciji nacionalne drame i pozorišta, Sterijinu nagradu za režiju dodijelio je Paolu Magelliju za režiju predstave "Barbelo, o psima i djeci" Biljane Srbljanović, u produkciji GDK "Gavella" iz Zagreba. Dramaturginja predstave je Željka Udovičić Pleština, kostimograf je Leo Kulaš, scenografiju potpisuje Hans Georg Schäfer, autor glazbe je Arturo Annecchino, autor video-materijala je Ivan Marušić Klif, a svjetlo oblikuje Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Dijana Vidušin, Perica Martinović, Ksenija Pajić, Ranko Zidarić, Milan Pleština, Rakan Rushaidat, Franjo Dijak, Barbara Nola, Sven Medvešek, Ozren Grabarić i Ivana Roščić. Predstavu nagrađenu nagradom za režiju možete pogledati na sceni teatra u Frankopanskoj, u srijedu 9. lipnja 2010. u 19,30 sati u sklopu festivala "Gavella i Europlakat Fair" za cijenu ulaznice od 20 kuna!

Kazališni izlog

02. 06. 2010.

Potaknuti upitima naših gledatelja mogu li nabaviti neki od plakata predstava koje igraju u kazalištu "Gavella", na ovogodišnjem smo "Gavella & Europlakat Fairu" odlučili ponuditi ne samo plakate, već i majice, torbe i šalice s vizualnim identitetima kazališta i pojedinih predstava. Naš kazališni izlog - koji odbijamo nazivati "shopom" - nudit će vam svoja dobra tijekom trajanja festivala u atriju teatra, nakon čega će se preseliti na blagajnu kazališta. Izlog možete posjetiti svaki dan on 12 do 14 sati te od 18 sati do završetka predstave.

"Gavella i Europlakat Fair" 2010.

01. 06. 2010.

U petak, 4. lipnja 2010. izvedbom predstave "Život je san" započinje "Gavella i Europlakat Fair", festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru našeg i vašeg kazališta. Na kraju i ove sezone dodijelit ćemo dvije nagrade - pokrovitelj kojih je Europlakat d.o.o.- i to najboljem glumci i najboljoj glumici u premijerno izvedenim predstavama. Festival traje do 19. lipnja, a zatvorit ćemo ga izvedbom autorskog projekta Filipa Šovagovića, predstavom "Ilijada 2001.".
Cijena ulaznica za sve predstave je 20 kuna!