Predstavljanje zbirke pjesama "Slušaj srce" Predraga Vušovića Pređe

08. 05. 2012.

U petak, 11. svibnja 2012. u 12,00 sati, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku i Gradskog dramskog kazališta "Gavella", održat će se predstavljanje zbirke pjesama "Slušaj srce" Predraga Vušovića Pređe. Knjigu će predstaviti Ivana Burđelez, Luko Paljetak, Jasna Vušović te Pređini kolege i prijatelji uz pratnju Klape "Nostalgija". Predrag Vušović bio je dugogodišnji član glumačkog ansambla GDK "Gavella" obilježivši svojom pojavom noviju povijest ovoga kazališta. Pređo je preminuo u Zagrebu, 17. veljače 2011., od posljedica moždanog udara.

Dan posvećen dr. Branku Gavelli

03. 05. 2012.

U utorak, 8. svibnja 2012., u kazalištu "Gavella" održat će se "Dan posvećen dr. Branku Gavelli" kojim, uz izložbu otvorenu u Atriju kazališta, obilježavamo pedeset godina od smrti osnivača teatra u Frankopanskoj 10, dr. Branka Gavelle. U 10,00 sati održat će se projekcija dokumentarnog filma scenarista i redatelja Hrvoja Juvančića, "Tajna Branka Gavellle". Od 11,00 do 14,00 sati na Forumu "Dr. Branko Gavella - riječ i prostor" govorit će Branko Hećimović, Tonko Lonza, Pero Kvrgić, Ana Lederer, Ivica Matičević, Dubravka Crnojević - Carić, Antun Pavešković, Sibila Petlevski i Boris Senker. U 19,30 sati bit će prikazana projekcija filmskog zapisa predstave "U logoru" Miroslava Krleže, u režiji dr. Branka Gavelle iz 1954. godine.Ulaz na sva događanja je slobodan.

Nagrada publike predstavi "Prolazi sve" na 22. Marulićevim danima

30. 04. 2012.

Gledatelji 22. Marulićevih dana najboljom predstavom Festivala proglasili su "Prolazi sve" Dubravka Mihanovića, u režiji Olivera Frljića, ocijenivši je prosječnom ocjenom 4,79. Žiri čitatelja Slobodne Dalmacije nagradu za najbolju glumačku kreaciju dodijelio je Filipu Križanu za uloge u predstavama "Prolazi sve" te "Mrzim istinu!", u produkciji Teatra &td. Termini u kojima možete pogledati "Prolazi sve" na daskama teatra u Frankopanskoj su: 2., 4., 12. i 18. svibnja. U svibnju predstava gostuje na BOK Festivalu u Bjelovaru, u Slavonskom Brodu te na Mucijevim danima u Beogradu.

Večerašnja izvedba predstave "Platonov ili Drama bez naslova" se otkazuje.

25. 04. 2012.

Izvedba predstave "Platonov ili Drama bez naslova" A.P. Čehova, u režiji Same M. Streleca, koja se trebala odigrati danas, u srijedu, 25. travnja 2012., otkazuje se zbog bolesti glumca. Kupljene ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 01 4864 616.

Premijera predstave "Platonov ili Drama bez naslova" A. P. Čehova

17. 04. 2012.

U petak, 20. travnja 2012. u 19,30 sati, u kazalištu "Gavella", odigrat će se premijera predstave "Platonov ili Drama bez naslova" A. P. Čehova, u režiji Same M. Streleca. Egzistencijalno-ljubavni zaplet, melodramatski obojan, u čijem je središtu mladi i za žene fatalni učitelj Platonov, u svom je "osjećaju života" vrlo suvremen. Platonov je inteligentan, ali izgubljen, lucidan, ali nesposoban donijeti odluku, razočaran svijetom čiji smisao ne vidi i ljudima čije postupke ne razumije. Sve "avanture" njemu kao da se događaju slučajno. Predvođena novim članom ansambla našeg teatra, Živkom Anočićem u ulozi Platonova, ovo je predstava od redatelja najavljena kao "ljetna, strastvena, erotična", sva u tijelu i žudnji, nemiru i borbi. U predstavi koju režira Samo M. Strelec, dramaturg je Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuje Vasilija Fišer, kostimografiju Marita Ćopo, oblikovanje svjetla Zdravko Stolnik, a igraju Živko Anočić, Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Dijana Vidušin, Zoran Gogić, Filip Križan, Siniša Ružić, Filip Šovagović, Ivana Roščić, Dragoljub Lazarov, Janko Rakoš, Sven Šestak, Ivana Bolanča, Ranko Zidarić i Perica Martinović.

Izložba povodom pedeset godina od smrti dr. Branka Gavelle

03. 04. 2012.

U nedjelju 8. travnja 2012. navršava se pedeset godina od smrti utemeljitelja Zagrebačkoga dramskog kazališta dr. Branka Gavelle. Tim povodom, u atriju Gradskoga dramskog kazališta "Gavella", u četvrtak 5. travnja 2012. u 12 sati, bit će otvorena izložba o liku i djelu velikog redatelja, teatrologa, pedagoga, kazališnog kritičara i prevoditelja te redovitog člana JAZU.Izložba je ostvarena u suradnji Gradskoga dramskog kazališta "Gavella" i Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU / Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta.

Izmjene u USKRŠNJEM TJEDNU KAZALIŠTA "GAVELLA"

30. 03. 2012.

Došlo je do malih izmjena u USKRŠNJEM TJEDNU KAZALIŠTA "GAVELLA". Zbog tehničkih razloga moramo otkazati izvedbu "Ženidbe" u četvrtak, 5. travnja, te izvedbu "Crnih očiju" u subotu, 7. travnja. Za ostale izvedbe požurite na blagajnu po ulaznice!

Uskršnji tjedan u kazalištu "Gavella"

29. 03. 2012.

Kazalište "Gavella" je u tjednu od 2. do 7. travnja svojim vjernim posjetiteljima pripremilo čak pet predstava po cijeni ulaznice od 20 kuna!
-ponedjeljak, 2.4. "LEDA" Miroslava Krleže
-utorak, 3.4. - "PROLAZI SVE" Dubravka Mihanovića
- srijeda, 4.4. - "ČETVRTA SESTRA" Janusza Glowackog
- četvrtak, 5.4. - "ŽENIDBA" N. V. Gogolja
- petak, 6.4. - "CRNE OČI" Davora Špišića
- subota, 7.4. - "CRNE OČI" Davora Špišića

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

26. 03. 2012.

Svjetski dan kazališta je akcija koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, međunarodna UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi te lakšeg protoka informacija. Svjetski dan kazališta obilježava se od 1962., uvijek 27. ožujka, a povezuje se s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu. Svake se godine u tisućama kazališta svijeta čita međunarodna poruka čije pisanje organizira Međunarodni kazališni institut (ITI) a ta je čast ove godine pripala poznatom američkom glumcu Johnu Malkovichu. Pisanje hrvatske poruke organiziralo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU), ove godine dodijelivši tu čast istaknutom hrvatskom glumcu Peri Kvrgiću. Kako je tradicija i običaj, prije izvedbe predstave "Prolazi sve" u utorak, 27. ožujka pročitat će se hrvatska poruka Pere Kvrgića. To je jedan od načina da podsjetimo našu publiku na važnost poslanja kazališta u njezinu životu i životu zajednice.

Kazalište "Gavella" na ovogodišnjim Marulićevim danima

11. 03. 2012.

U selekciji ovogodišnjeg festivala Marulićevi dani, što će se u Splitu održati od 22. do 28. travnja 2012. našle su se dvije predstave u produkciji kazališta "Gavella". U utorak, 24. travnja na sceni HNK Split igrat će "Prolazi sve" Dubavka Mihanovića u režiji Olivera Frljića, a u petak, 27. travnja splitska publika gledat će "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića.