Nagrada publike predstavi "Prolazi sve" na 22. Marulićevim danima

30. 04. 2012.

Gledatelji 22. Marulićevih dana najboljom predstavom Festivala proglasili su "Prolazi sve" Dubravka Mihanovića, u režiji Olivera Frljića, ocijenivši je prosječnom ocjenom 4,79. Žiri čitatelja Slobodne Dalmacije nagradu za najbolju glumačku kreaciju dodijelio je Filipu Križanu za uloge u predstavama "Prolazi sve" te "Mrzim istinu!", u produkciji Teatra &td. Termini u kojima možete pogledati "Prolazi sve" na daskama teatra u Frankopanskoj su: 2., 4., 12. i 18. svibnja. U svibnju predstava gostuje na BOK Festivalu u Bjelovaru, u Slavonskom Brodu te na Mucijevim danima u Beogradu.

Večerašnja izvedba predstave "Platonov ili Drama bez naslova" se otkazuje.

25. 04. 2012.

Izvedba predstave "Platonov ili Drama bez naslova" A.P. Čehova, u režiji Same M. Streleca, koja se trebala odigrati danas, u srijedu, 25. travnja 2012., otkazuje se zbog bolesti glumca. Kupljene ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 01 4864 616.

Premijera predstave "Platonov ili Drama bez naslova" A. P. Čehova

17. 04. 2012.

U petak, 20. travnja 2012. u 19,30 sati, u kazalištu "Gavella", odigrat će se premijera predstave "Platonov ili Drama bez naslova" A. P. Čehova, u režiji Same M. Streleca. Egzistencijalno-ljubavni zaplet, melodramatski obojan, u čijem je središtu mladi i za žene fatalni učitelj Platonov, u svom je "osjećaju života" vrlo suvremen. Platonov je inteligentan, ali izgubljen, lucidan, ali nesposoban donijeti odluku, razočaran svijetom čiji smisao ne vidi i ljudima čije postupke ne razumije. Sve "avanture" njemu kao da se događaju slučajno. Predvođena novim članom ansambla našeg teatra, Živkom Anočićem u ulozi Platonova, ovo je predstava od redatelja najavljena kao "ljetna, strastvena, erotična", sva u tijelu i žudnji, nemiru i borbi. U predstavi koju režira Samo M. Strelec, dramaturg je Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuje Vasilija Fišer, kostimografiju Marita Ćopo, oblikovanje svjetla Zdravko Stolnik, a igraju Živko Anočić, Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Dijana Vidušin, Zoran Gogić, Filip Križan, Siniša Ružić, Filip Šovagović, Ivana Roščić, Dragoljub Lazarov, Janko Rakoš, Sven Šestak, Ivana Bolanča, Ranko Zidarić i Perica Martinović.

Izložba povodom pedeset godina od smrti dr. Branka Gavelle

03. 04. 2012.

U nedjelju 8. travnja 2012. navršava se pedeset godina od smrti utemeljitelja Zagrebačkoga dramskog kazališta dr. Branka Gavelle. Tim povodom, u atriju Gradskoga dramskog kazališta "Gavella", u četvrtak 5. travnja 2012. u 12 sati, bit će otvorena izložba o liku i djelu velikog redatelja, teatrologa, pedagoga, kazališnog kritičara i prevoditelja te redovitog člana JAZU.Izložba je ostvarena u suradnji Gradskoga dramskog kazališta "Gavella" i Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU / Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta.