Prihvaćen program 27. Gavellinih večeri

19. 06. 2012.

Festivalsko umjetničko vijeće 27. "Gavellinih večeri" prihvatilo je ovogodišnji program predložen od izbornika Tomislava Zajeca."Gavelline večeri" jedan su od onih festivala koji ne pružaju mogućnost odabira po bilo kakvom konceptualnom ključu, jer u svom temelju prije svega imaju upisan okvir unutar kojega je potrebno smjestiti najbolje predstave protekle sezone. Tomislav Zajec je odabrao "Mrtve duše" N.V.Gogolja, u produkciji Kazališta Kerempuh, "Idiota" F.M. Dostojevskog, u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, "Elling" Simona Benta, u produkciji Kazališta Virovitica, "Samice" Jasne Žmak, u produkciji Istarskog narodnog kazališta Pula, "Preobrazbu" Franza Kafke, u produkciji HNK iz Splita, "Antigone" Sofokla, u produkciji Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, te "Prolazi sve" kazališta "Gavella". 27. "Gavelline večeri" održat će se od 12. listopada do 20. listopada 2012.

Završeni 36. Dani satire Fadila Hadžića

18. 06. 2012.

Na 36. Danima satire Fadila Hadžića, koji su u Kazalištu "Kerempuh" svečanom dodjelom nagrada zatvoreni 16. lipnja, predstava "Prolazi sve" Dubravka Mihanovića, u režiji Olivera Frljića, osvojila je čak tri glumačke nagrade te nagradu za koreografiju. Glumačke nagrade "Zlatni smijeh" dobile su Jelena Miholjević i Dijana Vidušin, nagradu "Sabrija Biser" mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike dobo je Filip Križan, a Irma Omerzo nagrađena je za koreografiju predstave koja priča životnu priču Franje. "Prolazi sve", predstava koja je premijrno izvedena u siječnju ove godine, i do kraja sezone odigrala je više od 30 puta, bila je u službenoj konkuranciji za nagrade, o kojima su odlučivali Dora Ruždjak Podolski, Vili Matula i Bojana Radović.

Završen ovogodišnji "Gavella i Europlakat Fair"

14. 06. 2012.

Večeras je dodjelom nagrada završen još jedan "Gavella i Europlakat Fair". Dvoje najboljih glumaca teatra u Frankopanskoj u sezoni 2011./12., po mišljenju publike, izabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja. Odluku o tome tko će biti večerašnji dobitnici donijeli su Petra Hanzlovski, Božo Benić, Mirna Pintarić, Stanka Mehmedagić, Pero Popović, Dubravka Bouša te predsjednica prosudbenog povjerenstva, Dubravka Rašić, birajući između predstava "Dundo Maroje", "Prolazi sve", "Crne oči" i "Platonov ili Drama bez naslova". Najboljom glumicom proglašena je Slavica Knežević za ulogu Zorke u predstavi "Crne oči" Davora Špišića, a najboljim glumcem proglašen je Darko Milas za ulogu Stipana u istoj predstavi.