Večeras su, dodjelom nagrade "dr. Branko Gavella", koju je osvojila predstava "Mrzim istinu" Olivera Frljića, u režiji Olivera Frljića, i produkciji Teatra &td iz Zagreba, završene 26. "Gavelline večeri". Najbolja je predstava nagrađena zlatnikom s likom osnivača teatra u Frankopanskoj, dr. Branka Gavelle, a
nagradu je Oliveru Frljiću uručio Darko Stazić, ravnatelj GDK "Gavella". U obrazloženju ocjenjivačkog suda što ga je pročitao Saša Božić (predsjednik ocjenjevačkog suda, uz članove Ingeborg Appelt i Ivora Martinića) , uz ostalo se ističe da je to predstva "koja se u potpunosti izdvojila u ovogodišnjem izboru festivala. Po snazi svog kazališnog izričaja, radikalnosti dispozitiva koje razlaže, te jednostavnosti i prohodnosti procedure predstava "Mrzim istinu" najavljuje jedno novo kazališno doba u kojem radikalne autorske estetike uspijevaju pronaći istinski dijalog sa svim članovima kazališne zajednice.
Posebno treba izdvojiti uigrani ansambl predstave koji s lakoćom odgovara na redateljske zahvate u propitkivanju vječitih tema istinitosti teatarskog iskustva i manipulacije svim njegovim zadatostima." 26. "Gavelline večeri" zatvorene su izvedbom predstave "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže, u režiji Jagoša Markovića i izvedbi beogradskog Ateljea 212.

Proglašen pobjednik 26. "Gavellinih večeri"