U subotu, 16. svibnja 2015. u 19,30 u kazalištu "Gavella", Akademija dramske umjetnosti u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem "Gavella" i umjetničkom organizacijom THEARTE izvest će ispitnu produkciju odsjeka Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Predstavu "Nesporazum", po prijevodu Petra Selema i Daše Bradičić, režira Paolo Tišljarić, dramaturginja je Valentina Galijatović, scenografkinja Irena Kraljić, kostimografiju potpisuje Tea Bašić. U predstavi igraju: Senka Bulić, Marija Šegvić, Anja Đurinović, Tomislav Krstanović, Iva Mihelić, Petra Svrtan, Tena Nemet Brankov i Glorija Dubelj.
Mentori ove ispitne produkcije su mr.sc. Ozren Prohić, red.prof., doc.art. Tanja Lacko, doc.art. Irena Sušac, doc.art. Tatjana Aćimović i Blaženka Kovač Carić.
Iz najave predstave: "Svatko dobiva svoje. Shvatite da za njega, kao ni za nas, ni u životu ni u smrti nema ni domovine, ni mira. Jer se ne može nazivati domovinom ova zemlja bez svjetla kojom lutaju slijepe životinje."Francuski književnik Albert Camus, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, rođen je 1913. godine u alžirskom gradu Mondovi. Jedna od njegovih najpoznatijih drama, Nesporazum, praizvedena je 1944. godine a njezina je tema univerzalna. Zašto živjeti? i Kamo pripadamo? ključna su pitanja kojima se bavi ova drama. Nakon dvadeset godina Jan se vraća u svoj rodni grad. U tom hladnome mjestašcu žive Majka i Martha koje iznajmljuju sobe rijetkim putnicima u svojem svratištu. Jan nije putnik poput drugih te će njegov povratak u njima probuditi dotad skrivene čežnje, strahove i sumnje. Camusovi likovi osjećaju i slute nešto što bi promijenilo tijek događaja ali nemaju hrabrosti suočiti se s time. Ljudskost koju u nama pobuđuje Nesporazum plod je toga što nam drama pokazuje da "svi dišemo pod istim nebom" i da nema univerzalne istine, samo jednog pravog puta ili samo jednog doma. Ova predstava nije slika, ona je zrcalo.