Premijera predstave "Kolovoz u okrugu Osage"

26. 02. 2015.

U petak, 27. veljače 2015. u kazalištu "Gavella" održat će se premijera predstave "Kolovoz u okrugu Osage" Tracyja Lettsa, u režiji Slađane Kilibarde.
Dobitnik Pulitzerove nagrade, tekst Tracyja Lettsa proglašen je "najuzbudljivijom novom dramom koju je Broadway vidio posljednjih godina", kao i "zapanjujućom kreacijom" koja može stajati uz bok "velikim američkim obiteljskim dramama". "Kolovoz u okrugu Osage" doista je nešto što se u suvremenom dramskom pismu ne susreće često: čvrsto oblikovan komad, cinično duhovit i potresno tužan, smješten u međuprostor između (crne) komedije i melodrame, izvrsno napisanih, "sočnih" likova kakve bi svaki glumac poželio igrati. Nježnost i okrutnost kod Lettsa lice su i naličje prisnosti, a nezaboravni karakteri nižu se pred nama kao na traci, okupani neurozama, alkoholom, tabletama, histerijom, izgubljenošću, željom za bijegom...Režiju potpisuje Slađana Kilibarda, scenografiju Valentina Crnković, kostimografiju Marita Ćopo a autori glazbe su Pavle Miholjević i Jura Ferina. U predstavi igraju: Anja Šovagović Despot, Zoran Gogić, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Anja Đurinović, Antonija Stanišić Šperanda, Nela Kocsis, Jelena Miholjević, Darko Milas, Hrvoje Klobučar, Lukrecija Tudor, Ranko Zidarić i Đorđe Kukuljica.

"Bojim se da se sada poznajemo" na gostovanju u Heidelbergu

25. 02. 2015.

U subotu, 28. veljače 2015. u Theater und Orchester u Heidelbergu gostuje predstava "Bojim se da se sada poznajemo" Ivora Martinića, u režiji režiji Dominiquea Schnizera.Novi dramski tekst Ivora Martinića, nastao je kao rezultat suradnje umjetnika iz kazališta "Gavella" i Theater und Orchester Heidelberg, a kao dio međunarodnog projekta "The Art of Aging". Drama "Bojim se da se sada poznajemo" u središte svoje radnje postavlja prekid ljubavnog odnosa, kako bi govorila o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Prošlost jednom zaljubljenih promatrana je iz sadašnjosti, s ciljem da se dođe do razloga zašto se dogodio upravo takav kraj i je li se mogao spriječiti. Drama je to koja govori o sjećanju, o pokušaju definiranja istine, o povijesti koja je uvijek drugačija, ovisno o trenutku iz kojega ju promatramo. U predstavi igraju: Filip Križan, Ivana Bolanča, Natalija Đorđević i Irena Tereza Prpić.Njemačka premijera odigrana je 16. studenog 2014. hrvatska premijera, 16. siječnja 2015., a 17. siječnja na pozornici kazališta "Gavella" izvedena je i njemačka verzija predstave.

Otkazuje se izvedba predstave "Tri sestre"

19. 02. 2015.

Otkazuje se izvedba predstave "Tri sestre" A. P. Čehova, u režiji Slobodana Unkovskog, koja se trebala održati u subotu, 21. veljače 2015. Kupljene ulaznice možete vratiti na blagajni ili zamijeniti za neku drugu izvedbu. Više informacija možete dobiti na blagajni ili na broj telefona 4864 616.

Otkazuje se izvedba predstave "Candide ili Optimizam"

09. 02. 2015.

Otkazuje se izvedba predstave "Candide ili Optimizam" Voltairea, u režiji Krešimira Dolenčića, koja se trebala održati u srijedu, 11. veljače 2015. Kupljene ulaznice možete vratiti na blagajni ili zamijeniti za neku drugu izvedbu. Više informacija možete dobiti na blagajni ili na broj telefona 4864 616.