U srijedu, 16. studenog 2016. izvedba predstave "U registraturi" Ante Kovačića i Darija Harjačeka, u režiji Darija Harjačeka, bit će prilagođena osobama oštećenog vida. Ovo je nastavak projekta "Slušam, dakle vidim" i suradnje udruge "Zamisli" i kazališta "Gavella" kojim se izvedbe predstave prilagođavaju osobama oštećenog vida putem naracije.

Prenosimo sa web-stranice udruge "Zamisli":
"Započeli smo s pripremama za novu kazališnu predstavu namijenjenu osobama oštećena vida. Ovoga puta smo razgovarali s Martinom Belić, ovomjesečnom glavnom urednicom naracije: "Volim raditi i slušati naracije i zato sam se i odazvala na poziv Udruge da sudjelujem u izradi naracije za predstavu "U registraturi". Pomalo se uhodavam u posao, ali nam ide dobro". "Odlučili smo dati priliku i drugim osobama oštećena vida da sudjeluju u izradi naracije i upoznaju sam proces do završnog materijala - tako nam se priključila i Martina" - dodao je Antonio Pavlović, dugogodišnji urednika naracije u udruzi "Zamisli".
Predstava "U registraturi" nastala je prema istoimenom romanu Ante Kovačića te je jedno od remek djela hrvatskog realizma. GDK "Gavella" donosi predstavu koja na drugačiji i zanimljiv način prikazuje i redefinira Kovačićevo djelo, dajući mu poseban emocionalni naboj i mističnost.
Stoga pridružite nam se na još jednoj prilagođenoj predstavi, 16. studenoga, od 19.30 u kazalištu "Gavella" i doživite Ivicu i Lauru na posve drugačiji način."