Večeras se, prije izvedbe predstave "Osmi povjerenik" Renata Baretića, održala ceremonija dodjele nagrada "Gavella faira" u sezoni 2015./2016. Ove godine dodijelili smo čak tri nagrade, novost je nagrada portala Studentski.hr za najbolju predstavu. Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kreativnih i motiviranih čitatelja portala Studentski.hr, kritičkim je okom biralo između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta "Gavella", a to su: "Umišljeni bolesnik", "U registraturi", "Malena", "Kao na nebu" i "Filumena Marturano". Članice povjerenstva su Ana Marasović i Ana Vlah sa Studentskog.hr, te Karolina Zelenika, Nikolina Golec, Marija Roca, Tea Balta i Anja Tomljenović. Njihova nagrada autorski je rad Mirele Držaić.Portal Studentski.hr nagradio je toplu, emotivnu i čarobnu predstavu "Kao na nebu", a nagradu je primio Darko Milas.Dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja. Kristina Blaslov, Svetlana Hrvojčec, Nadica Jus, Ljerka Krmpotić, Filip Kučeković, Nevenka Makek i Marija Cahunek, predsjednica povjerenstva.
Najbolja glumica kazališta "Gavella" u sezoni 2015./16. – Jelena Miholjević
" Pokazujući svoju glumačku veličinu i osobnost, Jelena Miholjević odigrala je opsegom možda nevelike, ali dometom značajne uloge u dvije posve različite predstave, čime je plijenila pozornost publike i još jednom dokazala da za vrhunsku izvedbu nije važno je li uloga glavna ili sporedna, već je bitno kako joj glumac pristupi!"
Najbolji glumac kazališta "Gavella" u sezoni 2015./16. – Ozren Grabarić
"Svakom predstavom u kojoj igra, ovaj glumac pomiče granice svoje transformativnosti, pa tako i u "Malenoj", odnosno u "Kao na nebu", odlazi u dva posve različita smjera, stvarajući lica koja su tako udaljena jedno od drugog, a opet su on – Ozren Grabarić."
Nagrade je uručio Boris Svrtan, ravnatelj kazališta "Gavella".
Na ovogodišnjem "Gavella Fairu", od 01. lipnja prikazano je čak 14 naslova te je publika, ove godine, kao i prethodnih, izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj, i potrebu, "Gavella Faira"!