Večerašnjom izvedbom predstave "Leda" Miroslava Krleže, u režiji Borisa Svrtana, kazalište "Gavella" pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana glasa.
Svjetski dan glasa već godinama se u cijelom svijetu obilježava glamurozno i globalno, jer se tako odaje počast veličini i mogućnostima ljudskog glasa, ali istodobno upozorava da glas može oboljeti. Oštećenja glasnica mogu dovesti do velikih problema u obavljanju profesije, posebice umjetničke. Cilj obilježavanja Svjetskog dana glasa je stalno podizanje svijesti o tome da su glas i glasnice koje svakodnevno koristimo osjetljive i gracilne građe, te zbog iznimnih napora, krivih tehnika, glasovne nekulture i nezdravog načina života mogu postati bolesne, istrošene, a glas neučinkovit. Promijenjen glas može biti i znakom ozbiljnih bolesti, ali činjenica da se i najmanja promjena na glasnicima čuje, obraćanje pažnje na promuklost (simptom koji upozorava) omogućuje nam da ranim i pravodobnim liječenjem na vrijeme pomognemo svojim glasnicama i glasu. Najbolji način da ne izgubimo glas, taj dragocjeni dar - je slavlje glasa, ali i apel za njegovo čuvanje. Umjetnici koji se izražavaju glasom najbolje mogu poslati taj apelte se zbog toga u mnogim državama svijeta održavaju predstave i koncerti posvećeni Danu glasa.
Uz razne oblike obilježavanja glasa u Republici Hrvatskoj, koje je uglavnom koordinirala i vodila prof.dr.sci. Santa Večerina Volić, po prvi put Dan glasa obilježava i kazalište "Gavella" večerašnjom izvedbom predstave "Leda" te se tako pridružuje mnogim vodećim kazalištima u svijetu koji na isti način daju svoj doprinos zdravlju ljudskog glasa. Nema bolje poruke o čuvanju glasa od one koju šalju glasovni umjetnici.