Jedan od najmlađih ogranaka Hrvatskog društva dramskih umjetnika prvi će se put predstaviti široj javnosti na 1. danima Ogranka mladih, koji će se održati od 7. do 9. svibnja 2015. godine u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella" i prostorijama Hrvatskog društva dramskih umjetnika u Amruševoj ulici. Program manifestacije čine: burza mladih, tribina o položaju mladih dramskih umjetnika, tri koncertna čitanja, dvije radionice te izložba lutkarskih radova.

Prvi dan, četvrtak, 7. svibnja rezerviran je za predstavljanje Ogranka i njegovog djelovanja, otvaranje izložbe lutaka "Lutkoskop" Morane Dolenc te koncertno čitanje crne komedije "Do posljednje kapi krvi" Nine Horvat u režiji Filipa Povrženića, u kojoj članovi disfunkcionalne obitelji pokušavaju likvidirati glavu obitelji, neki iz financijskih razloga, a neki jer ju naprosto ne mogu podnijeti. U prostorijama HDDU-a održat će se i prva od dvije radionica, radionica Elene Orlić "Za velike i malene (kako se zajedno igrati)", na kojoj će se kroz primjere igara demonstrirati kako probuditi dječju maštu i kreativnost.
Drugoga dana, u petak, 8. svibnja, na tribini će se povesti rasprava o položaj mladih dramskih umjetnika na Hrvatskoj sceni s dekanom Akademije dramske umjetnosti, redateljem Bornom Baletićem, redovitim profesorom Akademije dramske umjetnosti i članom Upravnog odbora HDDU-a, glumcem Joškom Ševom, ravnateljem GDK "Gavella" Borisom Svrtanom te redateljicom, osnivačicom i glavnom urednicom portala Teatra.hr, Norom Krstulović. Potom u slijedi koncertno čitanje antidrame "Šah" Frane Marije Vranković, u vlastitoj režiji, kroz koju se propitkuje trajanje scenskog vremena za partije šaha. U prostorijama HDDU-a održat će se druga ovogodišnja radionica, "Glas, govor i misaone cjeline" Damjana Simića namijenjena mladim glumcima koji žele usavršiti svoju govornu tehniku i rad na tekstu, te svima koji se bave javnim govorom.
Subotnje jutro rezervirano je za burzu mladih, na kojoj će svoj umjetnički rad predstaviti petnaest članova Ogranka, te u koncertno čitanje drame "Mamutica" Kristine Gavran, u režiji Lovre Krsnika, koja progovara o današnjem društvu rastrganom između zapadnog kapitalizma i ostataka socijalizma.
Dani Ogranka mladih organizirani su na volonterskoj osnovi uz potporu Upravnog odbora HDDU-a te Gradskog dramskog kazališta "Gavella".

Dani Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika