Preminuo Dragoljub Lazarov

28. 12. 2021.

Napustio nas je Dragoljub Lazarov, dugogodišnji član ansambla kazališta "Gavella". Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1979. godine, a još je tijekom studija surađivao s off teatrima "Pozdravi", "Histrioni", "K.P.G.T."... Od 1979. do 1989.godine kao član ansambla Teatra ITD, s predstavama "Mali Hamlet" i "Kontrabas" u režiji Zlatka Boureka, obilazi sve značajnije svjetske festivale i u domaćem okružju dobiva mnoge značajne nagrade. Neke od njih su Nagrada dramskih umjetnika 1987. godine, za ulogu Viteza, u režiji Joška Juvančića; Nagrada Festivala monodrama u Zemunu 1986. godine, za monodramu "Kontrabas" u režiji Zlatka Boureka; Nagrada Zlatni vijenac Festivala malih i eksperimentalnih scena u Sarajevu, za predstavu " Mali Hamlet" u režiji Zlatka Boureka. Na filmu surađuje s Lordanom Zafranovićem u "Okupaciji u 26 slika", Rajkom Grlićem u " Samo jednom se ljubi", Antunom Vrdoljakom u filmu "Povratak"... Od 1990. godine član je ansambla GDK "Gavella" u kojem je odigrao niz predstava, među njima i u „Četvrtoj sestri“ Janusza Glowackog, „Platonov ili Drama bez naslova“ A. P. Čehova, „Duh“ Margaret Edson, „Majstor i Margarita“ Mihaila Bulgakova, „Latinovicz“ Miroslava Krleže i Zlatka Viteza.

Ispraćaj Dragoljuba Lazarova bit će 5. siječnja 2022. u 12,40 na Krematoriju.

U KUC-u Travno potrebna COVID potvrda

27. 12. 2021.

Za ulazak u KUC Travno i prisustvovanje predstavama kazališta "Gavella" potrebno je imati COVID potvrdu.

Radno vrijeme blagajne od 17. do 30. prosinca

17. 12. 2021.

Od 17. do 30. prosinca 2021., u danima održavanja predstave "Obavezan smjer", blagajna će raditi od 10,00 do 13,00 te ispred ulaska u Tunel u Mesničkoj ulici od 18,30 do 20,30 sati. Na Badnjak blagajna kazališta "Gavella" neće raditi.

Objavljene nominacije za nagradu Zlatni studio

10. 12. 2021.

Studio, najčitaniji televizijski tjednik petu godinu zaredom dodjeljuje Zlatni studio- svoju nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu.
U kategoriji najbolje kazališne glumice nominirana je Anja Šovagović Despot za ulogu Jakovice u predstavi "Usidrene" Elvisa Bošnjaka, i režiji Anastasje Jankovske nastale u koprodukciji kazališta "Gavella", HNK u Splitu i HNK u Zadru.
U kategoriji najboljeg kazališnog glumca nominiran je Živko Anočić za ulogu Katuriana u predstavi "Čovjek Jastuk" Martina Mc Donagha, u režiji Vanje Jovanovića.U kategoriji najbolje kazališne predstave nominirana je predstava "Čovjek Jastuk" Martina Mc Donagha, u režiji Vanje Jovanovića.
Nagradu dodjeljuju čitatelji, a glasa se u dva kruga putem kupona koji izlaze u Jutarnjem listu, i on-line na www.jutarnji.hr. Tko ulazi u drugi krug znat ćemo 7. siječnja 2022., a proglašenje pobjednika je 4. veljače u izravno televizijskom prijenosu.

Otkazuju se izvedbe predstave "Kako je počeo rat na mom otoku"

05. 12. 2021.

Izvedbe predstave "Kako je počeo rat na mom otoku" zakazane za 6. i 7. prosinca 2021., otkazuju se zbog bolesti glumca. Povrat kupljenih ulaznica može se izvršiti na blagajni kazališta, svakim danom, osim nedjeljom, od 10 do 13 sati te od 16 do 19 sati.