U konkurenciji 16. Festivala glumca, u ponedjeljak, 18. svibnja 2009. u 19,00 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru, kazalište "Gavella" odigrat će "Branu" Conora McPhersona, u režiji gošće iz Slovenije Mateje Koležnik. Predstava je premijerno izvedena u prosincu 2008. a u "Brani" igraju Dražen Kuhn, Sven Šestak, Sven Medvešek, Ozren Grabarić i Ksenija Pajić.
"Slovenska redateljica Mateja Koležnik uspjela je umrežiti sjajne glumce u dojmljivu, krhku strukturu, a tužan komad od sat i pol vremena prati se bez daha. (...) Briljira Ozren Grabarić, koji se u kratkom razdoblju od možda dvije godine otkrio kao naš najbolji mladi karakterni glumac." (Tomislav Čadež, "Jutarnji list")
"... vrlo stilizirana scenografija Ive Knezovića više je naglašavala ljekovitu prozračnost prirode nego moguću zagušljivost kakve provincije. Tako smo dobili priču, uz sjajne glumce Dražena Kühna, Svena Šestaka, Ksenije Pajić, Svena Medvešeka i briljantnog Ozrena Grabarića, koja je mogla biti ispričana bilo gdje i u kojoj osjećamo da bi to mogla biti priča o svakome od nas." (Bojan Munjin, Hrvatski Radio, "Lica i sjene")

brana