Premijera predstave "Barbelo, o psima i djeci"

28. 09. 2009.

U četvrtak, 1. listopada 2009. u 19,30 sati u kazalištu "Gavella" održat će se premijera predstave "Barbelo, o psima i djeci" suvremene srpske dramatičakre Biljane Srbljanović, u režiji Paola Magellija. Dramaturginja predstave je Željka Udovičić Pleština, kostimograf je Leo Kulaš, scenografiju potpisuje Hans Georg Schäfer, autor glazbe je Arturo Annecchino, autor video-materijala je Ivan Marušić Klif, a svjetlo oblikuje Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Dijana Vidušin, Perica Martinović, Ksenija Pajić, Ranko Zidarić, Milan Pleština, Rakan Rushaidat, Franjo Dijak, Barbara Nola, Sven Medvešek, Ozren Grabarić i Ivana Roščić.

Gostovanje "Gospođice Julije" Akademskog dramskog teatra iz Omska

21. 09. 2009.

U sklopu gostovanja Akademskog dramskog teatra iz Omska iz Rusije, u petak, 25. rujna 2009. u 19,30 sati na sceni kazališta "Gavella" igrat će predstava "Gospođica Julija" Augusta Strindberga, u režiji Jevgenija Marčellija. Julija, Jean i Kristina u sat i pol iscrpljujuće "šahovske bitke" izmijenjuju mjesta u vječnom ljubavnom trokutu, gdje su privlačnost, ljubomora, manipulacija, zavist i(li) želja za posjedovanjem konstanta, bez obzira na vrijeme, prostor i ljude. "Gospođica Julija" zato je uvijek intrigantan poziv u kazalište, pogotovo kad nam stiže u uprizorenju gostiju iz teatarski nerijetko znatiželjne Rusije... Scenograf predstave je Igor Kapitanov, kostimografkinja je Fagilja Seljaskaja, gospođicu Juliju igra Jekaterina Potapova, Jeana Vladislav Puzyrnikov, a Kristinu Inga Matis. Početak predstave je u 19,30 sati.

Započinje sezona 2009./10. kazališta "Gavella"

10. 09. 2009.

U utorak, 15. rujna 2009. izvedbom predstave "San Ivanjske noći" kazalište "Gavella" započinje sezonu 2009./10., u kojoj nas očekuje čak šest
premijera, trinaest repriznih naslova i 24. "Gavelline večeri".

Preminuo Vanja Drach

07. 09. 2009.

U subotu je, u 77. godini preminuo Vanja Drach koji je prvu ulogu u kazalištu "Gavella" odigrao u sezoni 1955./56. Nakon radnog vijeka u Hrvatskom narodnom kazalištu i Teatru u gostima, daskama kazališta u Frankopanskoj opet se vratio 1992. ulogom Otta Marvuglia, profesora okultnih znanosti u predstavi "Velika magija" Eduarda de Filipa i režiji Paola Magellija. U travnju 2007., u predstavi "Četvrta sestra" Janusza Glowackog i režiji Same M. Streleca, zaigrao je ulogu Ivana Pavloviča Pjetrova, svoju posljednju ulogu u kazalištu "Gavella". "Četvrta sestra" je predstava nagrađena na raznim festivalima, vidjela ju je publika u Čakovcu, Celju, Ljubljani, Novom Sadu, Beogradu, Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Virovitici, Vukovaru, Vinkovcima, Zadru... Vanja Drach je dobitnik Vjesnikove nagrade Dubravko Dujšin (1985.) nagrade Tito Strozzi (1994.) te nagrade Vladimir Nazor za životno djelo (2005.)

Slijedi na repertoaru

no photo

Otkazuje se zbog bolesti.

Nedjelja, 22. svibnja 20:00 h

kupi ulaznice
no photo

Otkazuje se zbog bolesti.

Ponedjeljak, 23. svibnja 20:00 h

kupi ulaznice
no photo

Usidrene
Festival Sterijino pozorje

Petak, 27. svibnja 21:00 h