U srijedu, 19. lipnja 2019., u 20,00 sati, prije izvedbe predstave "Gospođa Bovary" Ivane Sajko prema Gustavu Flaubertu, održala se ceremonija dodjele nagrada "Gavella & Europlakat Faira" u sezoni 2018./2019.
Na završnoj večeri "Gavella i Europlakat Faira" redovito se dodjeljuju nagrade namijenjene najboljoj glumici i najboljem glumcu u predstavama premijerno izvedenima ove sezone u kazalištu "Gavella", a tu je i nagradu portala Studentski.hr za najbolju predstavu.Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kazališnih zaljubljenika, čitatelja portala Studentski.hr, biralo je između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta "Gavella", a to su: "Pijani", "Kako je počeo rat na mom otoku", "Kiklop", "Stela, poplava" i "Cigla". Članice povjerenstva su: Ana Marasović, urednica portala Studentski.hr, Martina Klobučar, Ines Meštrić, Barbara Tolić i Željka Jeličanin.
Portal Studentski.hr najboljm predstavom proglasio je predstavu – "Kiklop", a nagradu je primio Franjo Dijak.
U obrazloženju nagrade stoji: "Šarenilo, ples, muzika i raskoš nasuprot sivilu oka koje vječno promatra i krvnički iščekuje; život i živost nasuprot anksioznosti koja se uvlači u svaku poru – Kiklop pokazuje svu širinu ljudske duše koja u strahu uzmiče pred surovom stvarnošću. Scensko bogatstvo stavljeno je u suprotnost s tihim, ali prodornim mislima jednoga pojedinca, a obje su krajnosti oslikane jednako snažno te se međusobno isprepliću i u gledatelju izazivaju moralna previranja. Iako je smješten u točan vremenski kontekst, Kiklop na Gavellinoj sceni pokazuje da je njegova poruka svevremenska. Izvanrednom glumom te brzim i kompleksnim scenskim izmjenama glumci su postigli da trosatna izvedba preleti pred gledateljevim očima, ostavljajući ga bez teksta i u dugom promišljanju – je li se Kiklopovo oko sklopilo ili nas i dalje gleda, u vječnom iščekivanju kaosa?A dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja: Asta Car, Margita Ledenko Rukavina, Zora Diel, Renata Pilko, Nada Čiča, Anja Deriš i Vedrana Vučinić iz Europlakata.
Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Jeleni Miholjević!
"U na trenutke grotesknoj ulozi svjesne manipulatorice i diktatorice, koja poput poplave ruši i uništava sve pred sobom, u maniri "rasne" glumice, kakva ona uistinu jest, svojom nam je sugestivnom glumom nametnula i mogućnost drugačijeg sagledavanja autorovog izričaja. Nisu li upravo pustoš i praznina u kojima se svako obilje karakterizira kao nešto "suvišno", opasniji od samog vala kojeg stvara ta njena poplava? Na tome joj hvala!"

Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Filipu Križanu!
Glumeći lik Cigle, iskreno i naturalistički vodi nas kroz život obitelji s ruba Zagreba, ispunjenog bijedom i ratnim događanjima. Iako je u vrijeme domovinskog rata Križan bio dječak i ne spada u tzv."ratnu generaciju", on uvjerljivo i iskreno donosi lik koji je, kako i sam u jednom trenutku kaže, "trebao letjeti, ali je njegov red letenja izgubljen u beskonačnom neredu." Doista impresivno odigrana uloga! A kao kontrast ovom liku, Križan se, utjelovivši Maka u predstavi "Stela, poplava" našao u svom "generacijskom filmu", osvojivši nas briljantno odigranom ulogom sina velike glumice Stele, uspješnog filmskog redatelja koji u majci vidi izvor svih svojih frustracija te nije u stanju riješiti duboku i istovremeno složenu vezu među njima i koji nigdje ne pronalazi svoj mir. U jednom intervjuu s Križanom pročitala sam nešto što definira njegov stav prema glumi. "Kazalište je kao nogomet, nekad si fantazist, nekad lijevi bek. I nema ljutnje, uvijek se brazilski nasmiješ!" Bez obzira na veličinu i težinu uloge, Križan doista, uz taj "brazilski smiješak", izvlači i daje najbolje od sebe!Nagrade je uručio gospodin Hrvoje Prkačin, direktor društva Europlakat.
Na ovogodišnjem "Gavella Fairu", od 01. lipnja prikazano je čak 17 naslova te je publika, ove godine, kao i prethodnih, izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj, i potrebu, "Gavella & Europlakat Faira"!