Rođen je 1954. u Zagrebu, gdje 1977. diplomira na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Odsjecima za komparativnu književnost i filozofiju. Za studentskih je dana aktivan u Studentskome satiričnom glumištu, pri kojem pokreće poznatu kazališnu skupinu alternativnog teatra Kugla glumište. 1981. završava studij kazališne režije i radiofonije u Beogradu, u klasi prof. D. Đurkovića. Na istome beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti pohađa i poslijediplomske studije iz područja dramaturgije.
Od 1986. do 2004., s manjim prekidima, u stalnom je angažmanu u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, gdje je već od 1986., a potom i u više navrata - obnašao dužnost ravnatelja Hrvatske drame, bio njezinim umjetničkim voditeljem te kućnim redateljem. Režira u mnogim kazalištima, posebno onim nacionalnim i gradskim (Skopje, Bitola, Niš, Leskovac, Beograd, Vršac, Novi Sad, Subotica, Zenica, Tuzla, Sarajevo, Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeka, Osijek, Zagreb). Predstave mu gostuju na inozemnim pozornicama (Italija, Poljska, Srbija, Crna Gora, Rusija, Mađarska, Češka), te sudjeluju, a i nagrađivane su, na nizu kazališnih festival?.
Režirao je dramska djel? Euripida, Shakespearea, Calderóna, Moli?rea, Strindberga, Čehova, Rostanda, Bulgakova, Horvátha, Pirandella, Gor'koga, Eliota, Brechta, Millera, Becketta, Stopparda, Kroetza, Le Corbuna, Petruševskaje, Fossea te ona - Držića, Gruma, Nušića, Krleže, kao i mnoge suvremenike s domaćih stran?, tako - Popovića, Kovačevića, Dimitrijevića, Milovanovićevu, Rosija, Brešana, Hadžića, Šnajdera, potom i dramatizacije roman? - Cervantesa, Ćirilova, Aralice, Šojat-Kučijeve, na opernoj pozornici Krstićevića, a na onoj dječjoj ili lutkarskoj - Brlić-Mažuranićevu, Radovića/Belovića, Mitrovićevu/Bauma; Raosa/Barriea, Stahuljakovu, Rozmana/Lindgren, Kušana i Dahla.
Dobitnikom je stručnih nagrad? u Srbiji i Makedoniji, te Nagrade Žar ptica, a uz pet nominacij? u tri je navrata i dobio, u hrvatskome kazalištu svakako i najprestižniju - Nagradu hrvatskog glumišta (2002. za režiju zagrebačke predstave Vačeras se improvizira [HNK Zagreb], a 2005. i 2012. za osječke predstave Cyrana i Unterstadt [HNK u Osijeku]). S Unterstadtom je također polučio republičku Nagradu Vladimir Nazor (2012.), kao i dubrovačku Nagradu Orlando (2013.)
Režirao i televizijske drame za beogradsku, novosadsku i sarajevsku televiziju, a u novinama i časopisima objavljuje napise o teatru te teatrološke eseje i osvrte.
Napisao je i nekoliko dramatizacij? i prilagodb? proznih tekstova za vlastite režije, a prvom mu je Nagradom za dramsko djelo 'Marin Držić' za godinu 2010. nagrađen i objavljen debitantski dramski rad Odsjev magle.
Aktivan i u kazališnoj pedagogiji (Novi Sad, Tuzla), a napose kada programski inicira i oblikuje studij Glume i lutkarstva pri utemeljenju nove Umjetničke akademije Sveučilišta J. J. Strosmayera u Osijeku, da bi na istoj obnašao dužnosti voditelja studija i voditelja Odsjeka kazališne umjetnosti (2004. - 2007.).
Višekratno je i izbornikom kazališnih smotri i festival?, a tijekom više godin? i urednikom te izbornikom dramskoga i drugih program? Osječkoga ljeta kulture.

Slijedi na repertoaru

Što na podu spavaš

Što na podu spavaš

Nedjelja, 23. lipnja 21:30 h

Deca

Deca

Četvrtak, 27. lipnja 20:00 h