Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: Asja Jovanović, Helena Braut, Pavlica Bajsić, Frano Đurović i Dario Harjaček, predsjednik prosudbenog povjerenstva.

25. "Gavelline večeri" prikazale su vrlo raznovrstan program ne samo u žanrovskom, već i u produkcijskom, estetskom i kvalitativnom smislu. Dvanaest predstava konkuriralo je za nagradu za najbolju predstavu u cjelini.

Prije svega, u ime cijelog prosudbenog povjerenstva, željeli bismo istaknuti vrhunska glumačka ostvarenja Milana Pleštine, Ozrena Grabarića, Alme Price, Ljubomira Kerekeša, Siniše Popovića, Ksenije Marinković i Vedrana Živolića.

Unatoč bogatstvu ponuđenog programa, koje je dijelom izazvalo neujednačenost kriterija prema kojima bi se trebala odabrati najbolja predstava, prosudbeno povjerenstvo se odlučilo slijediti imperativ ozbiljnosti i kompleksnosti produkcije kao i živog odnosa današnjeg teatra sa stvarnošću koja ga okružuje i inspirira.

Zaključenjem festivala, tri su predstave privukle pažnju svojom iznimnom kvalitetom u svakom aspektu izvedbe i to svaka u svojoj estetici, te ih ovim putem želimo posebno izdvojiti. To su „Bjesovi“ Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u režiji Janusza Kice, "Peer Gynt" Dramskog kazališta "Gavella" u režiji Aleksandra Popovskog i „Balon“ Teatra Exit u režiji Mislava Brečića.

Predstava kojoj se ove godine dodjeljuje nagrada fascinira ne samo zbog svog neposrednog uvida u sadašnjicu već i kao intrigantna, nova kazališna stvarnost u kojoj izvođači izravno stvarajući zajednički prostor sa svojom publikom daju potpuno novu dimenziju doživljaja kazališnog prostora uopće i tijela kao medija događanja ljudske drame. Energija koju zajedničkim snagama tvori ansambl predstave dokazuje najviši mogući stupanj predanosti, posvećenosti i žrtve kako bi se doprlo do publike te kako bi se stavila u pitanje naša voajerska pozicija kojom današnji svijet živimo, a prije svega konzumiramo. Unutar mučnog korpusa tema kojima se bavi, u režijskom, glumačkom, scenografskom, kostimografskom i prije svega glazbenom aspektu autori su uspjeli pronaći najsavršeniji modus artikulacije, ne vodeći se za dopadljivošću već prije svega za autentičnošću svoga rukopisa, savršeno spajajući realno i irealno u tematskom, stvarnost i iluziju stvarnosti u izvedbenom smislu.

Ovogodišnji dobitnik nagrade Gavellinih večeri za najbolju predstavu je:

"GARAŽA", Zagrebačkog kazališta mladih prema tekstu Zdenka Mesarića, u režiji Ivice Buljana.

Čestitamo!