Prijevod: Đorđe Živanović
Redatelj: Joško Juvančić
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Barbara Bourek
Autor glazbe: Luka Kunčević
Suradnik redatelja: Jasmin Novljaković

Igraju:

EUGENIJA, baka: Slavica Knežević
EUGENIJE, njezin brat: Dražen Kühn
STOMIL, njezin sin: Ivica Vidović
ELEONORA, Stomilova žena: Anja Šovagović Despot
ARTUR, njihov sin: Borko Perić
EDEK: Siniša Ružić
ALA: Leona Paraminski

Inspicijentica: Ina Krklec
Šaptačica: Snježana Majdak
Organizatorica: Keka Katona

Premijera: 14. svibnja 2004.
Posljednja izvedba: 15. lipnja 2005.

"Tango", uz "Emigrante" vjerojatno najpoznatiji i najizvodeniji dramski tekst Slawomira Mrožeka, prikazuje svakodnevicu jedne obicno-neobicne obitelji, ogrezle u svakovrsnim porocima, od izvanbracnih izleta do pokera. U njihovim životima red više ne postoji, smisao se negdje zagubio, a nada u boljitak živi samo ironicno. "Stvorit cemo od vas ponovno ljude s principima. Makar i silom, ako ne može drukcije.", kaže jedan od likova. Uperivši svoje satiricke strelice u obiteljsku zajednicu, Mrožek zapravo gada mnogo krupniju metu: citav društveni sustav. Tocno detektirajuci apsurd svakog totalitarizma, pa tako i komunistickog, taj poljski prozaik, feljtonist, karikaturist i dramski pisac, zaviruje u mehanizam s kojim ocito nešto nije u redu, cim se vrijednosti pokušavaju nametnuti silom. Kao i svi mudri pisci, i Mrožek pojedinca pretposlavlja "principu stada", što je od onih kojima individualizam smeta prepoznato kao subverzija, zahvaljujuci cemu je (i) "Tango" svojedobno bio zabranjen iz politickih razloga.

"Juvančić je, slijedeći tradicionalne redateljske metode poštovanja teksta i nenametljivog otvaranja glumca (a na ta dva stupa gradi predstavu), ostvario duhovitu i izuzetno modernu predstavu koja progovara o tranzicijskim traumama. ... Zaplešite Tango. Puno je ekstatičnog smijeha i trpkog okusa u ustima poslije njega." (Želimir Ciglar, "Večernji list")

"U scenografiji Dinke Jeričević i s naglašeno konvencionalnim kostimima Barbare Bourek, uz diskretnu glazbenu suradnju Luke Kunčevića, redatelj Joško Juvančić vodi Tango kao dinamičan vodvilj koji pokazuje mnogo karikaturalnih crta, da bi se u završnici smirivao i zgušnjavao, pretvarajući se u svojevrstan horor." (Marija Grgičević, "Vijenac")

"Juvančićev izbor glumaca pokazao se uspjelim, što se posebno odnosi na živahnu, infantilno bezbrižnu i razigranu Slavicu Knežević u ulozi bake Eugenije. Svoje su uloge izvrsno izgradili Ivica Vidović, kao njezin sin Stomil, Anja Šovagović-Despot, kao žena mu Eleonora, i Dražen Kühn, kao Eugenijin brat Eugenije. Nezadovoljnog, ozbiljnog i hladnog Artura glumi Borko Perić. Siniša Ružić utjelovljuje "višefunkcionalnog" Edeka (ljubavnik, sluga i "kućni prijatelj"), a Leona Paraminski Alu, Arturovu rođakinju, zaručnicu (!) i konačno suprugu (!)." (Vesna Bušić, "Hrvatsko slovo")