Redatelj: Dražen Ferenčina
Dramaturg: Lada Martinac - Kralj
Scenograf: Tomica Hrupelj
Kostimografkinja: Marita Ćopo
Autor glazbe: Mate Matišić
Video: Robert Orhel

Igraju:

Bruce Delamitri:Zlatko Vitez / Filip Šovagović
Wayne Hudson: Enes Vejzović
Scout: Ana Begić
Brook Daniels: Bojana Gregorić
Farrah Delamitri: Jelena Miholjević
Karl Brezner: Duško Valentić
Velvet: Antonija Stanišić
Kirsten: Ivana Bolanča
Bill: Nenad Cvetko

Inspicijentica: Ana Dulčić Meštrović
Šaptačica: Snježana Majdak
Organizatorica: Keka Katona

Premijera: 16. siječnja 2003.
Posljednja izvedba: 1. listopada 2005.
Broj izvedaba: 67

Suvremeni britanski pisac Ben Elton okušao se u raznim medijima, pišući romane, dramske tekstove i televizijske scenarije, a nama je vjerojatno najpoznatiji kao koautor serije "Crna Guja", koju smo imali prilike pratiti na malim ekranima. "Popcorn" je nastao kao dramatizacija istoimenog hvaljenog romana, u kojemu se Elton usredotočio na razotkrivanje dvostrukog morala suvremenog društva. U izvedbi "Gavellinog" ansambla i režiji Dražena Ferenčine, Eltonov tekst, u isto vrijeme crna komedija, triler i moralna rasprava, prikazuje svijet gdje se i smrt sije usput, napučen osobama koje su "nitko i ništa" sve dok se ne pojave u novinama ili na televiziji, jer sposobni su postojati samo kao slika o sebi. "Ekran se pretvara u osnovnu metaforu našeg vremena. Ekran televizijski, filmski ili kompjuterski, ima utjecaj, ima znanje i ima moć. Njemu se prepuštamo, njemu vjerujemo, s njim živimo."

"Ako odamo da se pozornica na kraju napuni truplima kao u kakvoj elizabetinskoj tragediji, a da gledalište tijek krvave priče pune krika i bijesa prati salvama smijeha, bit će jasno da je opet riječ o posebnoj scenskoj vrsti koju smještamo između parodije i groteske, označujući je crnom komedijom..." (Ivan Jindra, "Hrvatsko slovo")
"Prava kazališna, ali i televizijska zvijezda Bojana Gregorić uspješno je oblikovala lik starlete koja želi postati glumicom. ... Duško Valentić sagradio je istovremeno i karikaturu i uvjerljiv lik iz stvarnosti, Jelena Miholjević, Ana Begić, Nenad Cvetko, Antonija Stanišić, Ivana Bolanča originalno su i detaljno, zajedno s vještim redateljem Draženom Ferenčinom, gradili svijet koji progovara o imageu. Naime, slika stvarnosti postala je važnijom od njezine biti, svijet se razglobio i to se najočitije vidi u prijenosima smrti uživo." (Želimir Ciglar, "Večernji list")
"Usprkos neujednačenostima predstava je šarmantna u svojoj nesavršenosti i kao što bi rekla djevojka koja je sjedila do mene - "baš je cool"." (Gordana Ostović, "Vijenac")