Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: Ana Prolić, Ivan Leo Lemo i Helena Buljan, predsjednica prosudbenog povjerenstva.

Sedam je, žanrovski, produkcijski, izvedbeno, poetološko i estetski raznolikih predstava, po odabiru izbornika Borisa Svrtana, sudjelovalo u konkurenciji ovogodišnjih, dvadeset i osmih, Gavellinih večeri. Svaka od njih je, manje ili više osviješteno, promišljeno i izvedbeno artikulirano ostvarivala odnos s tekstom i njegovim kontekstom, nudeći pojedina zanimljiva autorska, napose, glumačka ostvarenja. No, kako se živi i potentni kazališni čin ostvaruje u sinergiji svih svojih tvorbenih elemenata, a dodatno se kreira u suigri s publikom, prosudbeno je povjerenstvo u sastavu Helena Buljan kao predsjednica povjerenstva te Ana Prolić i Ivan Leo Lemo kao članovi, donijelo jednoglasnu odluku da nagradu za najbolju predstavu dodjele onoj koja ostvaruje upravo to.

Predstavi koja je pokazala najviši stupanj ujednačenosti glumačke žive, dinamične i posvećene suigre, pokazujući snagu ansambla čiji članovi vrsno balansiraju ujednačenost općeg tona i individualizirane detalje izraza.

Predstavi čije je značenjsko bogatstvo rezultat samosvjesno eklektičke režije, koja donosi promišljenu dramatizaciju klasika posredujući ga sadašnjem trenutku u punini njegovog izvedbenog potencijala.

Predstavi koja pokazuje snagu i važnost suradnje u kreiranju kazališnog čina, u kojoj su stoga svi elementi – gluma, režija, dramaturgija, scenografija, kostimografija, glazba, svjetlo neraskidivi dijelovi cjeline kojoj pridonose svaki u svom opsegu, istodobno zadržavajući svoju posebnost.

Predstavi Candide u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi ansabla Gradskog kazališta Gavella.

Čestitamo!