Teatar ITD, Zagreb

Redatelj: Miran Kurspahić
Dramaturginja: Rona Žulj
Autor videa: Vanja Vascarac
Mentorica: Nataša Rajković

Igraju:

Sven Jakir
Dean Krivačić
Miran Kurspahić

"Poigravamo se problemom koji nastaje iz potrebe da se mi kao pojedinci, umjetnici, građani ove države, afirmiramo u odnosu na nekoga ili na nešto bez ikakvog kritičkog odmaka spram toga čemu težimo. Bavimo se kompleksom "Habzburškog konjušara", kao i predrasudama koje mi imamo o drugima i predrasudama koje oni imaju o nama te predrasudama da oni imaju predrasude. Sučeljavanje s lažnom slikom o Balkanu kao mjestu autentičnih strasti i emocija, koju je npr. Nemanja Kusturica plasirao u Zapadnoj Europi, te sraz sa tim postavljenim pragom očekivanja.", pojašnjavaju Kurspahić i Žulj. "Dodvoranje Europi i pozicija "malog Jambreka" očituje se i kroz podatak da se predstava izvodi na engleskom i njemačkom jeziku, uz titlove na hrvatskom i parazitira na tuđim scenografijama."
Projekt Connections realizirao se kao transkulturni i interdisciplinarni mentorski program u kojemu je šest etabliranih i iskusnih redatelja mentoriralo izvedbene projekte (kazališno djelo, performans ili kazališna instalacija) šest mlađih i neafirmiranih umjetnika.

...
U međunarodnom projektu Connections sudjeluju europske kulturne institucije iz Austrije, Danske, Njemačke, Nizozemske, Estonije, Belgije, Švicarske te Hrvatske. Osnovni cilj projekta je jačanje komunikacijskog procesa između različitih generacija kazališnih umjetnika i različitih kazališnih stilova te otvaranje diskusije o promjenama i stalnostima u kazališnom svijetu.

zrtve zemljopisa