U noći s ponedjeljka na utorak, 2. na 3. ožujka 2020., preminuo je Božidar Alić, jedan od najznačajnih hrvatskih glumaca svoje generacije. Rođen je u Zagrebu 24. prosinca 1954. godine. U rodnom gradu 1979. diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu.
Igrao je u nizu filmova i TV-serija, kao i na mnogim pozornicama: od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, preko Teatra &TD, gdje je zabljesnuo u Ivšićevom "Kralju Gordoganu", Dubrovačkih ljetnih igara i Splitskog ljeta, do Theater an der Ruhr u Mülheimu i Riječkih ljetnih noći, gdje je u Matišićevom "Ničijem sinu" 2006. "zatvorio svoj kazališni krug".
Božidar Alić značajne uloge ostvario je i u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella", vjerojatno najuspješnije surađujući s redateljem Paolom Magellijem. Na pozornici teatra u Frankopanskoj prvu svoju ulogu odigrao je u Calderonovom "Život je san", u režiji Božidara Violića, čija je premijera bila 1974., a uslijedile su uloge u "Cezaru" Milanova i Šerbedžije, "Shockingu" Šnajdera i Tralića, nezaobilaznim Krležinim "Gospodi Glembajevima" koji su, u režiji Petra Večeka, od 1984. do 1991. odigrani 160 puta, "Velikom briljantnom valceru" Jančara i Mesarića, zatim kultnim "Ludim danima", gdje je Magelli udružio Beaumarchaisa i von Horvátha, te predstavi "Vjera, ufanje, ljubav" ponovno Magellija i von Horvátha, sve do uloge u Koltésovom "Zapadnom pristaništu", koje je 1998. postavio poljski redatelj Krzystof Warlikowski.

Slijedi na repertoaru

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Srijeda, 17. travnja 20:00 h

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Četvrtak, 18. travnja 20:00 h

Medeja

Medeja

Petak, 19. travnja 19:30 h