"Kiklopu" čak 5 nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta

12. 11. 2019.

Kazalište "Gavella" ima čak pet nominacija, sve za predstavu "Kiklop", nastalu po romanu Ranka Marinkovića, u dramatizaciji i režiji Saše Anočića. "Kiklop" je nominiran u kategoriji za najbolju predstavu u cjelini, a Saša Anočić u kategoriji za najbolje redateljsko ostvarenje. U kategoriji glavne muške uloge nominiran je Franjo Dijak za ulogu Melkiora, Dijana Vidušin nominirana je za ulogu Vivijane u kategoriji sporedne ženske uloge, a Živko Anočić za ulogu Uga u kategoriji sporedne muške uloge.

Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Zorin Dom iz Karlovca gostuju s predstavom "Komšiluk naglavačke"

05. 11. 2019.

U četvrtak, 7. studenog 2019. u kazalištu "Gavella" gostovat će Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s predstavom "Komšiluk naglavačke" Nine Mitrović u režiji Darija Harjačeka. Rijetki su tekstovi u vrhu suvremene hrvatske dramatike poput "Komšiluka naglavačke" Nine Mitrović: crna komedija u nadrealnom ključu kroz koju se prepliću apsurd i nemilosrdna dijagnoza hrvatskog društvenog bića i kolektivnog nesvjesnog. U njezinom theatrum mundi smještenom u 22-katni neboder sve vrvi od mržnje, bujaju frustracija, bijes i osvetništvo, i sve je zaliveno alkoholom zasićenim očajem, boli i bespomoćnošću. (…) I na sve to i kroz sve to smijeh, jer svako višeslojno sagledavanje ljudi u ekstremnim situacijama neizbježno je i smiješno. To je zakonitost života i njegova bit.

Lions Club Grič humanitarno za Dječju bolnicu u Gornjoj Bistri

04. 11. 2019.

Lions Club Grič u suradnji s kazalištem "Gavella" poziva na humanitarnu predstavu "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca, u ponedjeljak, 4. studenog u 19,30 sati.

"Pijani" u sklopu akcije "Gavella" - Last minute

01. 11. 2019.

U subotu, 2. studenog, u sklopu akcije "Gavella" - Last minute pogledate predstavu "Pijani" po jedinstvenoj cijeni ulaznice od 20 kuna.