"Kiklopu" grand prix 36. "Susreta kazališta BiH"

29. 11. 2019.

Na upravo završenim 36. "Susretima kazališta Bosne i Hercegovine", stručni ocjenjivčki sud grad prix za najbolju predstavu dodijelio je predstavi "Kiklop" Ranka Marinkovića u režiji Saše Anočića i produkciji GDK "Gavella", na kojima je sudjelovao u konkurenciji još osam teatara iz regije. Odluka je to stručnog žirija koga čine glumac Joško Ševo, profesor Radovan Knežević i dramski pisac Almir Imširević. Ova je nagrada stigla u tjednu u kojem je "Kiklop" nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju dramsku predstavu u cjelini, za najbolje redateljsko ostvarenje nagrađen je Saša Anočić, a Nagrada za najbolju sporednu ulogu dodijeljena je Živku Anočiću, za glumačku interpretaciju Uga.

"Kiklopu" tri Nagrade hrvatskog glumišta 2019.

25. 11. 2019.

U nedjelju, 24. studenog, održana je dodjela Nagrade hrvatskog glumišta 2019.

Radno vrijeme blagajne

21. 11. 2019.

Od danas, do ponedjeljka, 25. studenog 2019. blagajna kazališta "Gavella" će raditi od 14,00 sati do početka predstave.

"Kiklopu" čak 5 nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta

12. 11. 2019.

Kazalište "Gavella" ima čak pet nominacija, sve za predstavu "Kiklop", nastalu po romanu Ranka Marinkovića, u dramatizaciji i režiji Saše Anočića. "Kiklop" je nominiran u kategoriji za najbolju predstavu u cjelini, a Saša Anočić u kategoriji za najbolje redateljsko ostvarenje. U kategoriji glavne muške uloge nominiran je Franjo Dijak za ulogu Melkiora, Dijana Vidušin nominirana je za ulogu Vivijane u kategoriji sporedne ženske uloge, a Živko Anočić za ulogu Uga u kategoriji sporedne muške uloge.

Noć kazališta 2019.

11. 11. 2019.

Ovogodišnja, jedanaesta po redu Noć kazališta održat će se 16. studenoga 2019. godine. Program je organiziralo 148 kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u šezdesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.

Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Zorin Dom iz Karlovca gostuju s predstavom "Komšiluk naglavačke"

05. 11. 2019.

U četvrtak, 7. studenog 2019. u kazalištu "Gavella" gostovat će Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s predstavom "Komšiluk naglavačke" Nine Mitrović u režiji Darija Harjačeka. Rijetki su tekstovi u vrhu suvremene hrvatske dramatike poput "Komšiluka naglavačke" Nine Mitrović: crna komedija u nadrealnom ključu kroz koju se prepliću apsurd i nemilosrdna dijagnoza hrvatskog društvenog bića i kolektivnog nesvjesnog. U njezinom theatrum mundi smještenom u 22-katni neboder sve vrvi od mržnje, bujaju frustracija, bijes i osvetništvo, i sve je zaliveno alkoholom zasićenim očajem, boli i bespomoćnošću. (…) I na sve to i kroz sve to smijeh, jer svako višeslojno sagledavanje ljudi u ekstremnim situacijama neizbježno je i smiješno. To je zakonitost života i njegova bit.

Lions Club Grič humanitarno za Dječju bolnicu u Gornjoj Bistri

04. 11. 2019.

Lions Club Grič u suradnji s kazalištem "Gavella" poziva na humanitarnu predstavu "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca, u ponedjeljak, 4. studenog u 19,30 sati.

"Pijani" u sklopu akcije "Gavella" - Last minute

01. 11. 2019.

U subotu, 2. studenog, u sklopu akcije "Gavella" - Last minute pogledate predstavu "Pijani" po jedinstvenoj cijeni ulaznice od 20 kuna.

Slijedi na repertoaru

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Srijeda, 17. travnja 20:00 h

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Četvrtak, 18. travnja 20:00 h

Medeja

Medeja

Petak, 19. travnja 19:30 h