U subotu, 1. lipnja 2019. izvedbom predstave "Kao na nebu" Kaya Pollaka, u režiji Renea Medvešeka započinje "Gavella i Europlakat Fair", festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru teatra u Frankopanskoj 10, a koje će publika, tijekom skoro tri tjedna, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna!
I ove će se godine na završnoj večeri dodijeliti čak tri nagrade; najbolju glumicu i najboljeg glumca u predstavama premijerno izvedenim ove sezone izabrat će prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja, a najbolju predstavu sezone odabrat će žiri portala Studentski.hr.U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava: "Pijani" Ivana Viripajeva, u režiji Vite Taufera; "Kako je počeo rat na mom otoku." Iva i Vinka Brešana, u režiji Dražena Ferenčine; "Kiklop" Ranka Marinkovića, u režiji Saše Anočića; "Stela, poplava" Dine Pešuta, u režiji Selme Spahić te ''Cigla" Filipa Šovagovića, u režiji Krešimira Dolenčića. Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od 7 članova - pretplatnika kazališta "Gavella". Festival ćemo otvoriti svečanom 50. izvedbom predstave "Kao na nebu". Riječ je o adaptaciji švedskog kino-hita koji je 2004. bio veliki hit te osvojio niz nagrada među kojima i nominaciju za Oscara za najbolji strani film. Priča je to o odnosu između pojedinca i zajednice. Daniel međunarodno uspješni dirigent koji se, zasićen i izmoren dugogodšnjim napetostima kakve donosi život vrhunskog glazbenika, vraća u svoje rodno mjesto u potrazi za mirom i izolacijom. Njih bi vjerojatno i pronašao, no voditelj lokalnog crkvenog zbora zamoli ga za pomoć u radu s pjevačima-amaterima pa Daniel prihvaća ponudu koja će mu promijeniti život na neočekivan način. Zbor će se, kroz rad s Danielom, razvijati i rasti, a zbog mogucnosti otvorenog i iskrenog razgovora, vidjet će jedan drugog kao pojedince ali i razviti solidarnost. Ipak, ta novostečena sloboda članova zbora neće odgovarati svima, ponajprije pastoru koji u takvom pristupu vidi prijetnju uspostavljenim vrijednostima i poretku…
Predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu na 24. "Festivalu glumca" 2017., a Ozren Grabarić je za ulogu Daniela Dareusa dobio nagradu na 31. "Gavellinim večerima."Festival traje do 19. lipnja, a zatvorit ćemo ga izvedbom predstave "Gospođa Bovary", u režiji Saše Božića.
Cijena ulaznica za sve predstave je 20 kuna!Očekujemo vas na "Gavella i Europlakat Fairu"!

Gavella & Europlakat Fair 2019.