Premijera predstave "Sjećanje šume"

29. 01. 2018.

U srijedu, 31. siječnja 2018. u kazalištu "Gavella" očekuje nas premijera predstave "Sjećanje šume" Damira Karakaša, u režiji Tamare Damjanović te dramatizaciji Nine Bajsić i Tamare Damjanović. Roman "Sjećanje šume", dobitnik prve Nagrade Fric, koju za najbolju neprevedenu prozu protekle godine dodjeljuje tjednik Express, "mala je velika knjiga", "snažna, ogoljena, surova proza u kojoj jezik titra na granici pojavnoga", priča o odrastanju u već prepoznatljivoj Karakaševoj Lici, kraju gdje se emocije teško pokazuju i gdje nije lako biti drugačiji...

Izvedba predstave "Tesla Anonimus" u suradnji s Udrugom "Zamisli"

09. 01. 2018.

Udruga "Zamisli" i kazalište "Gavella" nastavljaju s izvođenjem predstava prilagođenih osobama oštećenog vida. U četvrtak, 11. siječnja 2018, izvest će se predstava "Tesla Anonimus" autora koncepta Filipa Šovagovića.Od premijere u svibnju prošle godine, predstavu "Tesla Anonimus" vidjela je publika u Ptuju, Krapini, Puli, Čakovcu, Karlovcu i Sarajevu, na festivalu "Dani Jurislava Korenića", na kojem je Marko Petrić nagrađen nagradom "Žan Marolt" za najboljeg glumca. Izvedba predstave u Kamernom teatru 55 u Sarajevu bila je prva izvedba sa narativnim prijenosom za slijepe i slabovidne osobe u Bosni i Hercegovini.

"Tesla" i "Srce" na novom prizorištu, Sceni na sceni

02. 01. 2018.

Večerašnja izvedba predstave "Tesla Anonimus" i sutrašnja izvedba predstave "Srce veće od ruku" po prvi put će se odigrati na velikoj sceni kazališta "Gavella". Do završetka radova na izgradnji pokusne dvorene, u rujnu 2018., te dvije uspješne predstave, čije su premijere održane na Sceni 121, igrat će na novom prizorištu, Sceni na sceni.