Premijera predstave "Život je san"

27. 03. 2009.

U četvrtak, 2. travnja 2009. u 19,30 sati na daskama kazališta"Gavella" održat će se premijera predstave "Život je san" Pedra Calderóna de la Barce, u režiji Renea Medvešeka. "Život je san" je, bez sumnje, komad s naglašeno "govornim momentom", satkan od rečenica koje ne samo da znače, već i zvuče, te ih na pozornicu valja donijeti s posebnom pažnjom i sviješću o njihovoj magičnoj eleganciji i zavodljivoj višeznačnosti. Pri tome je i igra kao način oblikovanja scenskog materijala nešto što Medvešek u svojim predstavama redovito koristi, a Calderón u obilju nudi, svojom nam meandričnom pričom neprestano izmičući tlo pod nogama, tako da zajedno sa Sigismundom nismo sigurni što je san, a što java... Kostimografkinja je Doris Kristić, scenografkinja je Tanja Lacko, a u predstavi igraju Darko Milas, Franjo Dijak, Hrvoje Klobučar, Sven Medvešek, Ozren Grabarić, Nataša Janjić, Dijana Vidušin i Sven Šestak.

Vanji Cuculiću još jedna nagrada za plakat kazališta "Gavella"

19. 03. 2009.

Vanja Cuculić, autor plakata za predstavu "San Ivanjske noći", dobitnik je nagrade "Goran Merkaš" na prvom bijenalu kazališnog plakata, što će se u
varaždinskom kazalištu održati od 20. ožujka do 10. travnja 2009. Predstava "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, premijeru je imala 21. prosinca 2007. te je nagrađena na nekoliko različitih domaćih i međunarodnih festivala.

"Kvetch" opet na sceni kazališta "Gavella"

07. 03. 2009.

U srijedu, 11. ožujka 2009. u 20,00 sati na Sceni Atrij kazališta "Gavella" pogledajte "Kvetch" Stevena Berkoffa, u režiji Dražena Ferenčine, predstavu
nastalu u koprodukciji Kazališta Virovitica i kazališta "Gavella". U ovoj priči o ne baš sretnim ljudima i njihovim ne baš sretnim životima, subverzivnoj i razigranoj, duhovitoj i gorkoj, ciničnoj i nježnoj, istinitoj i kazališnoj u isti čas igraju Enes Vejzović, Janko Rakoš, Helena Minić, Blanka Bart i Igor Golub.

Kazališno događanje "O iskrenosti ili odgovornost kapitala" u kazalištu "Gavella"

02. 03. 2009.

U četvrtak, 5. ožujka 2009. u kazalištu "Gavella" odigrat će se premijera kazališnog događaja "O iskrenosti ili odgovornost kapitala" u produkciji KUFER-a. "O iskrenosti..." želi demistificirati proces financiranja kazališnih projekata u gradu Zagrebu, prateći nastanak jedne atipične kazališne predstave od ideje do premijere. Dramaturg i redatelj je Mario Kovač, tehničko vodstvo potpisuje Ivan Golić, kostimografkinja je Ana Franjić, a u predstavi igraju Mario Kovač, Ana Franjić, Dean Krivačić, Zrinka Kušević, Maja Kovač, Ivan Golić, Franka Perković, Dora Ruždjak Podolski i gosti iznenađenja.

Slijedi na repertoaru

no photo

Utorak, 02. travnja 19:30 h

no photo

Utorak, 02. travnja 19:30 h

kupi ulaznice
no photo

Srijeda, 03. travnja 19:30 h

kupi ulaznice