U subotu, 28. siječnja 2017. u kazalištu "Gavella" održat će se svečana 50. izvedba predstave "Kolovoz u okrugu Osage" Tracyja Lettsa, u režiji Slađane Kilibarde i produkciji kazališta "Gavella". "Kolovoz u okrugu Osage" je crna komedija koja donosi priču o tipično disfunkcionalnoj obitelji, o tri generacije klana iz Oklahome čije mnoštvo problema naguranih pod tepih izlazi na površinu. Nakon što je praizvedena 2007., ova je obiteljska saga pomela sve pred sobom i osvojila sve kazališne nagrade. Nježnost i okrutnost kod Lettsa lice su i naličje prisnosti, a nezaboravni karakteri nižu se pred nama, okupani neurozama, alkoholom, tabletama, histerijom, izgubljenošću, željom za bijegom...
U predstavi koja je premijerno izvedena 27. veljače 2015. do sada ju je pogledalo više do 17.000 gledatelja, a osim na matičnoj sceni i publika u Beogradu, Zadru, Rijeci, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, igraju: Anja Šovagović Despot, Zoran Gogić, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Anja Đurinović, Antonija Stanišić Šperanda, Nela Kocsis, Jelena Miholjević, Darko Milas, Hrvoje Klobučar, Lukrecija Tudor, Ranko Zidarić i Đorđe Kukuljica, scenografkinja je Valentina Crnković a kostimografkinja Marita Ćopo.
Anja Šovagović Despot je za ulogu Violet Weston nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta 2015. za najbolju žensku ulogu, dobitnica je nagrade publike na "Gavella fairu" 2015., nagrade za najbolju žensku ulogu na 30. "Gavellinim večerima", nagrade "Fabijan Šovagović" na 23. "Festivalu glumca" te je za lik manipulativne majke nagrađna godišnjom nagradom "Vladimir Nazor" za kazališnu umjetnost za 2015. godinu.

Svečana 50. izvedba predstave "Kolovoz u okrugu Osage"