Predstava "U tom mailu piše" Ludens teatra gostuje u kazalištu "Gavella"

26. 01. 2015.

U nedjelju, 01. veljače 2015. u kazalištu "Gavella", u 19,30 sati, gostuje predstava "U tom mailu piše" suvremenih američkih pisaca Billyja Van Zandta i Jane Milmore, u režiji Darija Harjačeka i produkciji Ludens teatra.Predstava "U tom mailu piše" pokušava se baviti fenomenom internetske komunikacije - jedan mail krivo upućen na adresu supruge, a zapravo namijenjen besramnom cyber-seks dopisivanju s ljubavnicom, zavrtjet će beskrajan niz intriga koje se u stvarnosti predstave uopće neće dogoditi. Na sceni vidimo pet usamljenih ljudi koji simultano, svaki u svojem prostoru, a opet tako intimno zbliženi pogledom prema svom računalu ili pak mobitelu, pokušavaju razmotati zapetljani čvor vlastite cyber-stvarnosti. Predstavu režira Dario Harjaček koji potpisuje i scenografiju, kostimografkinja je Marita Ćopo, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. U predstavi igraju: Petra Dugandžić, Iskra Jirsak, Petar Ćiritović, Jelena Hadži-Manev i Sven Šestak.

Radno vrijeme blagajne

16. 01. 2015.

Iznimno, zbog bolesti, u subotu, 17. siječnja 2015. blagajna kazališta "Gavella" će raditi od 14 do 19,30 sati.

Njemačka izvedba "Ich befürchte, jetzt kennen wir uns" (Bojim se da se sada poznajemo) u kazalištu "Gavella"

16. 01. 2015.

U subotu, 17. siječnja na sceni teatra u Frankopanskoj gostovat će predstava "Ich befürchte, jetzt kennen wir uns" (Bojim se da se sada poznajemo) Ivora Martinića, u režiji Miriam Horwitz, koja je premijerno izvedena u Theater und Orchester Heidelberg 16. studenog 2014. Umijeće starenja (The Art of Ageing) je projekt Europske unije koji se putem Europske kazališne konvencije (etc-a) ostvaruje u osam kazališta iz Njemačke, Rumunjske, Hrvatske i Slovačke, a koja zajedno sudjeluju u bilateralnim partnerstvima. U suradnji s piscima, redateljima i glumcima ta se kazališta posvećuju umjetničkom istraživanju novih oblika (dokumentarnog) kazališnog djelovanja, koje se želi obratiti gledateljima svih generacija. Iz istraživanja nastaju nove europske kazališne predstave i inscenacije, usredotočene i okupljene oko teme starenja – sociološki, ekonomski, filozofski, povijesno i politički.
Prevoditeljica je Renata Britvec, redateljica i scenografkinja: Miriam Horwitz, kostimografkinja: Pia Dederichs a dramaturg: Jürgen Popig. U predstavi igraju: Fabian Oehl, Lisa Förster, Josepha Grünberg i Andreas Seifert.

Premijera predstave "Bojim se da se sada poznajemo"

12. 01. 2015.

U petak, 16. siječnja 2015. u kazalištu "Gavella" premijerno će se izvesti predstava "Bojm se da se sada poznajemo" Ivora Martinića u režiji Dominiquea Schnizera. U središte svoje radnje predstava postavlja prekid ljubavnog odnosa, kako bi govorila o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Prošlost jednom zaljubljenih promatrana je iz sadašnjosti, s ciljem da se dođe do razloga zašto se dogodio upravo takav kraj i je li se mogao spriječiti. Drama je to koja govori o sjećanju, o pokušaju definiranja istine, o povijesti koja je uvijek drugačija, ovisno o trenutku iz kojega ju promatramo... Martinićev tekst postavlja pitanja poput "Od čega se sastoji naša osobna povijest? Kako formiramo prošlost? Kakve to posljedice
ima za naš identitet?" Katastrofalnu situaciju pojedinac će pokušati prebroditi okupljajući oko sebe grupu ljudi, znajući da sam ne može preživjeti; u toj
grupi pokušat će ostvariti misiju življenja u "onome što se već dogodilo", protestirajući protiv svega što donosi budućnost. U međunarodnom projektu "The Art of Aging", čiji je "Bojim se da se sada poznajemo" dio,a sve pod pokroviteljstvom ETC-a, sudjeluje osam kazališta, koja će zajedno napraviti pet predstava. Hrvatsku predstavu je režirao Dominique Schnizer, scenografkinja i kostimografkinja je Christin Treunert, suradnik za scenski pokret Pravdan Devlahović, a u predstavi igraju: Filip Križan, Ivana Bolanča, Natalija Đorđević i Irena Tereza Prpić.

Otkazuje se izvedba predstave "Fine mrtve djevojke"

07. 01. 2015.

Otkazuje se izvedba predstave "Fine mrtve djevojke" koja se trebala održati u petak, 9. siječnja 2015. Ulaznice se mogu zamijeniti za izvedbu u subotu, 7. veljače 2015.