Gostovanje Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada u kazalištu "Gavella"

22. 12. 2009.

U utorak, 29. prosinca 2009. u 19,30 sati, u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella" gostuje Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada s predstavom Martina McDonagha "Ljepotica iz Leenanea" u režiji Borisa Isakovića. Ovim komadom McDonagh ne ispisuje povijest vezanu za ruralni život svoje domovine; još manje je "Ljepotica iz Leenanea" metafora zlosretne sudbine Iraca koji ne mogu ostati na svojim siromašnim imanjima, u svojim tijesnim kamenim kućama s malim prozorima kroz koje se rijetko probija sunce, a koji štite od oštrih, ledenih, sjevernih vjetrova, ali se nisu u stanju skrasiti u "velikom svijetu" - Londonu ili SAD-u, svejedno - gdje zauvijek ostaju "zajebani Paddyji", kako ih pogrdno zovu Englezi. Pa ipak, priča o užasu ostanka i nemogućnosti bijega neizbježan su okvir za ovu dramu. U predstavi, pored redatelja Boris Isakovića, igraju Jasna Đuričić, Ksenija Martinov - Pavlović i Marko Savić, dramaturg je Aleksandar Milosavljević, scenograf Geroslav Zarić, a kostimografkinja Marina Sremac. Predstava se održava uz potporu Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine s kojima je kazalište "Gavella" u veljači ove godine potpisalo sporazum kojim predstavnici srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj značajno participiraju u troškovima gostovanja predstava iz Srbije. Ulaznice možete nabaviti na blagajni kazališta ili na www.gavella.hr.

Premijera predstave "Balade Petrice Kerempuha"

11. 12. 2009.

Sinoć je u kazalištu "Gavella" održana premijera predstave "Balade Petrice Kerempuha" Miroslava Krleže u režiji Franke Perković. Autor glazbe - koja se izvodi uživo - je Mojmir Novaković, poznat po radu sa skupinama "Legen" i "Kries", video potpisuje Miroslav Sikavica, scenograf je Ivo Knezović, a kostimografkinja Marita Ćopo, suradnik za pokret je Pravdan Devlahović, svjetlo oblikuje Zdravko Stolnik, dramaturg je Dubravko Mihanović, a jezična suradnica Đurđa Škavić. U predstavi igraju: Dijana Vidušin, Ivana Roščić, Franjo Dijak, Ozren Grabarić, Đorđe Kukuljica i Sven Šestak te glazbenici Mojmir Novaković i Andor Vegh.

Šetnja ansambla predstave "Balade Petrice Kerempuha"

07. 12. 2009.

U ponedjeljak, 7. prosinca 2009. u 11,00 sati, iz teatra u Frankopanskoj, Varšavskom ulicom, preko Cvjetnog trga, Bogovićevom do Dolca, krenula je povorka ansabla predstave "Balade Petrice Kerempuha". Cilj je građanima Zagreba bio predstaviti premijeru koja nas očekuje u četvrtak, 10. prosinca u 19,30 sati u kazalištu "Gavella".

Slijedi na repertoaru

no photo

Utorak, 02. travnja 19:30 h

no photo

Utorak, 02. travnja 19:30 h

kupi ulaznice
no photo

Srijeda, 03. travnja 19:30 h

kupi ulaznice